loader

UAS inviterer til dronedugnad – gjør deg tilgjengelig som dronefotograf 17. mars 2020

I korona-krisen vi står i oppfordrer UAS Norway alle landets dronefotografer til å bli med i en dronedugnad ved å gjøre seg tilgjengelig på nettsiden https://dronekartet.no. Dette for å vise hvor vi befinner oss og er tilgjengelig for offentligheten og på den måten gjøre oss klare for dugnad der det trenges.

Andre Martinsen, daglig leder i UAS Norway sier i artikkelen på deres side:

– Formålet her er å synliggjøre en kapasitet eller en ressurs, for eksempel for et kraftselskap som trenger å få en vurdering av linjenettet, eller gjøre en inspeksjon i forbindelse med utfall av strøm. Det kan være en kommune som ikke er i stand til å gjøre en byggeteknisk inspeksjon fordi ansatte er syke eller i karantene. Flere selskaper er pålagt å ha hjemmekontor, derfor vet vi at enkelte kan bli forhindret fra å utføre blant oppgave som dette. Da kan dronebransjen være et alternativ. Vi vet også at beredskapsetater over hele landet allerede bruker droner, og i situasjonen vi er i nå kan flere dra nytte av droner, sier Martinsen.

Vi i Skymedia støtter tiltaket og oppfordrer samtidig andre samarbeidspartnere og dronefotografer til i gjøre det samme.

Vi kan også fortelle at Skymedia er bemannet som normalt, og tilgjengelig for eventuelle henvendelser.

Kim-David Østgård

Copyright Skymedia.no – 2022